BERLIN I trygge hender med norsk guide

Bli begeistret av BERlin

Den 9. november 2019 er det 30 år siden Berlinmuren «falt». Våre kunnskapsrike Nyttig-guider inviterer deg til å oppleve Berlin, med fokus på den kalde krigen og murens fall, under de historiske jubileumsdagene.

 

Her kan du lese mer om de flotte utfluktene du kan være med på:

 

  • Velkommen til Berlin
  • Berlin & den kalde krigen
  • Murens fall
  • Stasifengselet i Hohenschönhausen

 

 

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

 

VELKommen til BERLIN

Tysklands hovedstad er kjent som en av Europas mest spennende storbyer, med flotte landemerker, et rikt kulturliv, ­trivelige butikker og ikke minst en unik ­historie. Etter ankomst sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser velkomstmiddag.

 

Måltider inkludert i utflukt: middag

Berlin & den kalde krigen

Du blir bedre kjent med både Øst- og Vest-Berlin fra buss. Nyttig-guiden forteller om byens spesielle historie, med fokus på den kalde krigen, og vi ser blant annet den mektige byporten Brandenburger Tor, Riksdagen og Karl Marx allé. Vi stopper ved East Side Gallery, den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. Muren ble voktet av soldater som hadde ordre om å skyte dersom noen forsøkte å rømme fra øst til vest. Ved Checkpoint Charlie hører vi mer om grenseovergangen og besøker «Panometer – Die mauer». 360 graders-utstillingen gir et tankevekkende innblikk i hvordan Berlin så ut før murens berømte fall i 1989. Du får også tid til å utforske Berlin på egen hånd.

 

Måltider inkludert i utflukt: lunsj og middag

Murens fall

I dag skal vi høre mer om murens fall, hva som ledet til dette og hvordan det gikk i etterkant. Vi har en guidet byvandring i Prenzlauer Berg-området, tidligere Øst-Berlin, og ser blant annet minnesmerket for Berlinmuren ved Bernauer Strasse. Gaten var en del av grensen mellom øst og vest, og det var flere dramatiske fluktforsøk her. Grenseovergangen Bornholmer Strasse var den første som ble åpnet om kvelden 9. november 1989. Vi skal også innom Kulturbrauerei, et stort bygningskompleks som pleide å være et ølbryggeri. Nå er det et kulturområde med kaféer, utstillinger, underholdning og kino. På ettermiddagen blir det fritid i de «riktige» områdene for å være med på feiringene og middag er på egen hånd. Det blir konserter, utstillinger og offisielle markeringer. Alle planene for markeringen er ikke offentliggjort ennå. Vi samles på kvelden for å reise tilbake til hotellet.

 

 

Måltider inkludert i utflukt: lunsj

Stasifengselet i Hohenschönhausen

Et besøk til Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen, også kjent som Stasifengselet, er en spesiell opplevelse. Fengselet er nå et museum og minnesmerke. Det hemmelige politiet i Øst-Tyskland spredte mye frykt, og skulle være kommunistpartiets «skjold og sverd». Vi får en guidet omvisning som forteller oss mer om hva som skjedde her, og om Stasis rolle i DDR. På ettermiddagen har vi egentid i Berlin før vi samles til middag.

 

 

Måltider inkludert i utflukt:  lunsj og middag

 

*Middag utgår for Bergensflyet

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Berlin, og lede de inkluderte utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

 

Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker i Berlin, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

BERLIN I trygge hender med norsk guide